VoIP telefonie

Een ander woord voor VoIP telefonie is IP-telefonie, Voice over IP of VoIP. Hiermee wordt bedoeld dat het internet of een ander IP-netwerk wordt gebruikt om te kunnen bellen en geluidsbestanden (spraak) te kunnen transporteren. Hierdoor wordt het mogelijk om te bellen via internet, en is een aparte telefoonlijn niet meer nodig. Met VoIP wordt spraak en data gecombineerd via hetzelfde netwerk, wat een kostenefficiëntie met zich meebrengt.

Doordat je nu kunt bellen via internet, is het makkelijker om handige toepassingen te combineren met zakelijke telefonie. Dit is met name binnen de zakelijke telefonie erg handig. Hierdoor is de laatste jaren binnen de telecom dienstverlening een grote groei aan nieuwe diensten en aanbieders. Denk hierbij aan handige koppelingen met een CRM systeem, klik-en-bel functionaliteiten of softphone: Bellen via jouw laptop of pc.

Zakelijke telecom wordt makkelijker met VoIP

Doordat bedrijven niet meer een fysieke telefooncentrale nodig hebben voor hun zakelijke telefonie, kun je voortaan overal bereikbaar zijn op een vast, zakelijk telefoonnummer. Hiervoor hoef je alleen verbinding te hebben met het internet, zodat bijvoorbeeld jouw mobiele telefoon of laptop verbinding kan maken met jouw VoIP telefooncentrale in de cloud. Flexibeler kan jouw vaste telefonie niet worden!